vrijdag, april 19, 2024
NieuwsbegripVragen stellen

Nieuwsbegrip en Grej of the Day


De Nieuwsbegriptekst van deze week gaat over de Machu Pichu. Nu is het regelmatig zo dat Nieuwsbegrip over een onderwerp gaat waar de kinderen nog niet zoveel vanaf weten. De Machu Pichu is daar een goed voorbeeld van. Daarom deze week Nieuwsbegrip en Grej of the day gecombineerd.

Grej of the Day

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de term Grej of the Day, en misschien gebruik jij het zelf ook wel in de klas. Het is eigenlijk een kleine miniles die begint met een raadsel. Daarna komt er een korte les die toewerkt naar allerlei wow! feitjes.
Ik gebruik het vaak ook wel eens voorafgaand aan een nieuw thema of onderwerp bij wereldoriëntatie bijvoorbeeld.

Nieuwsbegrip en Grej of the Day

Ik gebruik hiervoor de website van Grejoftheday. Met een inlogcode kun je hier inloggen en in een grote database van Grejs zoeken naar het onderwerp waarover je iets wilt vertellen in de klas. Compleet met presentatie. Deze inlogcode krijg je bij de boeken van Grej of the day. Er zijn verschillende boeken voor onder-, midden– en bovenbouw, en ook nog over landen en geschiedenis apart. Met de inlogcode kun je de gehele database doorzoeken, hiervoor heb je niet alle boeken nodig.

Nieuwsbegrip

Na de grej weten de kinderen wat meer over het onderwerp van de tekst, en wordt het lezen van de tekst ook gemakkelijker voor ze, omdat ze meer weten over het onderwerp, en zich er dus een voorstelling bij kunnen maken.
Met deze tekst ga ik met de kinderen vragen stellen met de dobbelstenen. Dit heb ik al eerder met ze gedaan, dus dat behoeft niet heel veel uitleg.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.