vrijdag, maart 29, 2024
Creatief en knutselsKnutselopdrachtenLesideeën

Leuke kerstfiguren maken


Tijdens de periode na Sinterklaas tot de Kerstvakantie hebben wij op school altijd een Kerstcreacircuit. Allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met kerst. Daar zit ook deze opdracht bij waarbij we leuke kerstfiguren maken.

Kerstfiguren

In het bijgevoegde bestand vind je 4 kerstfiguren; een kerstengel, een kerstboom, een kerstman en een sneeuwpop. Je kunt deze figuren kopiëren op wat dikker A4-papier vanaf 100 g/m². Dit zodat je later ze beter in vorm kan krijgen en ze mooier blijven staan. Je kunt ze natuurlijk ook op A3-papier uitprinten en ze dan laten verven. Dit heb ik niet uitgeprobeerd, maar denk ik zeker mogelijk, ook hier weer op wat dikker wit papier.
Je laat deze figuurtjes eerst inkleuren voordat je ze laat uitknippen. Ik heb het in het voorbeeld gedaan met stiften, maar met kleurpotlood kan natuurlijk ook prima.

Als het kleuren klaar is, laat je de figuren uitknippen. De kerstengel, kerstman en sneeuwpop vorm je in een conische vorm en plakt ze met de plakrand vast. De kerstboom vouw je eerst nog over de vier vouwlijnen (drie in de kerstboom zelf en een bij de plakrand). Daarna plak je hem vast, hier ontstaat dan een vierkante kerstboom.

Als je voor je de figuren dichtplakt er een dubbel lintje met knoop erin tussen plakt, kun je deze figuurtjes ook nog in de kerstboom hangen!

Het bestand:

Leuke kerstfiguren maken.
Leuke kerstfiguren maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.