vrijdag, maart 29, 2024
KeuzekastLesideeënNatuurknapWoordknapWoordzoekersWoordzoekers

Woordzoeker Dieren


In mijn groep zijn de kinderen gek op woordzoekers. Daarom maak ik ze ook regelmatig zelf. Deze keer een woordzoeker dieren, en best een lastige hoor, want er staan wel 48 dieren verstopt in deze woordzoeker.

Waarom woordzoekers?

Er wordt vaak gedacht dat het maken van woordzoekers in de klas iets is om de kinderen bezig te houden als ze klaar zijn met hun werk. Dit is dus niet waar. Met het maken van een woordzoeker verbeteren kinderen hun spelling. Bij het maken van een kruiswoordpuzzel moet je goed weten hoe je een woord moet schrijven. Bij een woordzoeker moet je juist op zoek naar een woord dat je net hebt gelezen en ga je actief bezieg met de letters van dit woord en hoe het woord met deze letters wordt gevormd.

Hoe leuk is het dan als de kinderen juist naar woordzoekers gaan vragen? Zo kun je ook je woorden van de week uit de spellingsmethode heel goed in woordzoekers verwerken.

Woordzoeker Dieren

Dieren

In deze woordzoeker staan zoals ik al zei 48 dieren. De kinderen zullen waarschijnlijk niet al deze dieren kennen. Daarom is het ook leuk om kinderen dit te laten onderzoeken. Kom je een dier tegen die je niet kent? Ga eens uitzoeken hoe het dier eruit ziet en waar je dit dier kunt vinden. Wat voor een soort dier is het? Zo kun je nog wel even doorgaan.

Bij mij komt deze woordzoeker in de keuzekast bij woordknap en bij natuurknap. Hoe ik werk met de keuzekast kun je hier vinden.

Ook ligt bij mij in de keuzekast regelmatig het gezelschapsspel Woordzoeker. Ook dit spelen de kinderen erg graag!

Het bestand

Woordzoeker dieren
Woordzoeker dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.