vrijdag, maart 29, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Oefenen met grote getallen

Oefenen met grote getallen. In het rekenonderwijs zijn getallen natuurlijk heel belangrijk. Begint het in groep 3 met de getallenreeks tot tien, gaat het in de bovenbouw al naar de hele grote getallen. Belangrijk is dat kinderen weten wat dan de waarde van een cijfer is in het grote getal. Ook het op de goede manier uitspreken van het getal moet geoefend worden. Mijnwerkplekje.nl heeft hiervoor hele mooie materialen.

Getalwaaier

Een groot getal vinden kinderen vaak moeilijk om uit te spreken. Een getalwaaier kan hierbij dan een handig hulpmiddel zijn. De getalwaaier werkt met de kleuren van Montessori. De getalwaaier basis is voor het oefenen van de getallen 1 t/m 9.999. Omdat onder de getalbeelden het getal geschreven staat wordt het handig om het grote getal uit te spreken. De kaarten zijn ook los te gebruiken om de getallen te leggen.
Naast de getalwaaier basis, is er ook een getalwaaier groot voor de getallen van 1 t/m 9.999.999.

Oefenen met grote getallen

Flip-over

De getalwaaiers zijn heel handig om kinderen zelf mee te laten werken. De Flip-over is superhandig voor je klassikale instructie of voor voor- of extra instructie in een groepje.
Heel mooi is dat deze flip-over dubbelzijdig te gebruiken is. Je kunt hem gebruiken voor het oefene van grote getallen, maar als je hem omdraait,maak je breuken, decimalen en procenten visueel en nog meer inzichtelijk. Hierbij heeft mijnwerkplekje.nl ook nog een boekje speciale opzoekkaarten. In het opzoekboekje zitten 8 uitlegkaarten voor rekenbewerkingen met breuken en 5 voor bewerkingen met procenten. De uitleg sluit aan bij groep 7 en 8 van het basis- en speciaalonderwijs (1-F niveau).

oefenen met grote getallen

Mijnwerkplekje.nl

Mijnwerkplekje houdt zich sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van materialen voor het onderwijs. Deze producten zijn ontwikkeld met de ervaring en expertise van een IB-er/leerkracht uit het speciaal onderwijs en onderwijsconsulent.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.