vrijdag, april 19, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Klokkijken oefenen met behulp van een wisbordje

Klokkijken oefenen met behulp van een wisbordje. Leren klokkijken wordt door veel kinderen als lastig ervaren. Analoog en digitaal, sommige kinderen krijgen het moeilijk onder de knie. Mijnwerkplekje.nl heeft hiervoor twee mooie wisbordjes ontwikkeld voor het leren en oefenen van het klokkijken.

Klokkijken oefenen met behulp van een wisbordje

Oefenklok analoog en digitaal  op een wisbordje.

Met deze twee wisbordjes kunnen kinderen het analoog en digitaal klokkijken goed oefenen.  Op de klokken zitten wijzers zodat er eerst zelf geoefend kan worden. De grote wijzer is rood en de kleine is blauw.

Bij het wisbordje voor het oefenen met de analoge tijd zijn rond de klok ook hulpwoorden als 5 over en 10 over etc. aangegeven. Dit is een fijne hulp voor kinderen.  Ook de tijden over en voor hebben hun eigen kleur gekregen als geheugensteuntje.

Bij het wisbordje voor de digitale tijd komt de analoge klok weer op dezelfde manier terug en staan hierbij de geheugensteuntjes voor de digitale tijd, zoals de minuten en de 24-uursstructuur van de tijd.

Door tijdens het oefenen op het wisbordje ook een rode en een blauwe whiteboard stift te gebruiken blijven de kinderen het verschil zien tussen de uren en de minuten.

Door het klokkijken oefenen met behulp van een wisbordje met twee kleuren , wordt er meer steun en overzicht geboden. Als je eerst oefent met het leren van analoog klokkijken, kun je vervolgens de stap maken naar de digitale klok!

Klokkijken oefenen met behulp van een wisbordje

Mijnwerkplekje.nl

Mijnwerkplekje houdt zich sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van materialen voor het onderwijs. Deze producten zijn ontwikkeld met de ervaring en expertise van een IB-er/leerkracht uit het speciaal onderwijs en onderwijsconsulent.

 


Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.