donderdag, maart 28, 2024
LesideeënSpeurneus

Speurneus Pasen


Jazeker, we hebben weer een speurneus gemaakt. Deze keer een Speurneus Pasen. Voor de hogere groepen was er al een Tekstlogica Pasen, maar voor de jongere kinderen is dit werkblad superleuk om te doen.

Speurneus Pasen

De naam zegt het al, we gaan met een speurneus op zoek naar van alles wat maar met Pasen te maken heeft. Pasen is het feest van nieuw leven. Hier kun je van alles bij verzinnen. In deze speurneus gaan we in een woordzoeker op zoek naar 20 woorden, gaan we in een doolhof op zoek naar een woord en maken we een stiptekening, deze keer met de letters van het alfabet.

Speurneus Pasen

De woordzoeker spreekt voor zich. De woorden naast de woordzoeker zijn te vinden horizontaal, verticaal maar ook diagonaal. In het doolhof begin je bij start, kom je een plaatje tegen, dan neem je daar de eerst letter van.  Als je uiteindelijk het doolhof verlaat heb je letters verzameld die samen een woord vormen. Ten slotte maken we nog een leuke tekening met de letters van het alfabet. Je begint bij de A en volgt het alfabet t/m de Z.

Heb jij nog leuke ideeën voor een speurneus? Laat het me vooral weten, dan gaan we ermee aan de slag. Tot nu toe zijn er vier speurneuzen gemaakt, maar ook verschillende tekstlogica’s in allerlei thema’s. Je vindt ze overzichtelijk op mijn Yurlspagina.

Het bestand

Speurneus – Pasen.
Speurneus – Pasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.