donderdag, maart 28, 2024
LesideeënOverige tussendoortjesWoordknapZelfknap

Engels kleuren


Engels is een vak dat op de basisschool ook al wordt gegeven. Bij ons op school beginnen we in groep 7/8. Engels kleuren is een leuke oefening voor de kinderen die het Engels in die groep nog best lastig vinden. Ik geef zelf de lessen in deze groep.
Ik merk dat de verschillen tussen kinderen ook best heel groot zijn. In mijn groep 5/6 laat ik wel eens even een oefening horen die ik groep 7/8 ga doen. Zo probeer ik ze al een beetje voor te bereiden op de Engelse lessen in groep 7/8

engels kleuren

Engels kleuren

Dit is een leuke vrij simpele oefening voor in de keuzekast. Je kan hem bij zelfknap onderbrengen, maar ook bij woordknap. Deze kaart gaat er vanuit dat de kinderen de kleuren in het engels beheersen en termen als: tall, short, en middle. Ook kleding zoals shirt, hat, shoes en pants. Dit zijn vaak de eerste thema’s die in het Engels aan bod komen.

Welke groep?

In welke groep deze kaart inzetbaar is, ligt er aan vanaf welke groep Engelse les wordt gegeven. Dat kan dus al zijn in groep 4, maar in de hogere groepen vinden ze dit ook nog erg leuk om te doen.

Het bestand

Engels kleuren.
Engels kleuren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.