vrijdag, april 19, 2024
KeuzekastLesideeënMuziekknapSamenknap

Muziekmemory


muziekmemoryKinderen vinden muziek meestal erg leuk. Soms is het best lastig om leuke opdrachten te vinden voor in de keuzekast bij muziekknap. Erg leuk om te doen is deze muziekmemory, een memory geheel in het thema muziek.

Muziekmemory

Het spel memory is bij de meeste kinderen wel bekend. Memory wordt gespeel in de richting van de klok.  Alle kaartjes liggen gedekt op tafel. Wanneer je aan de beurt bent, draai je een kaartje om, en daarna nog één. Als de afbeeldingen gelijk zijn, mag je de kaartjes voor je neerleggen. Zijn alle kaartjes omgedraaid, dan is de speler met de meeste kaartjes de winnaar.

 

muziekmemory

Waarom memory?

Memory kun je al met heel jongen kinderen spelen, en dat doen we dan ook. Waarom we dat doen is omdat memory spelen uitermate geschikt is voor het trainen van het werkgeheugen. Werkgeheugen is namelijk nodig om gedurende korte termijn informatie vast te houden.  Bij memory moet je zowel de plaatjes op de kaarten onthouden, maar ook waar de kaarten liggen. Ideaal dus voor het trainen van het werkgeheugen.

Het leuke aan deze muziekmemory is dat hij niet alleen bestaat uit muziekinstrumenten, maar ook is er bijvoorbeeld een radio, microfoon ed. toegevoegd.
Het spel bestaat uit 48 kaartjes, maar als je dat teveel vindt, of je wilt alleen muziekinstrumenten gebruiken kun je dat altijd doen. Een standaardmemoryspel bestaat uit 32 kaarten dus kaarten weghalen is geen probleem.

Het bestand:

Muziekmemory.
Muziekmemory.

WonenWonen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.