donderdag, maart 28, 2024
Breuk en komma getallenDownloadsGetalknapKeuzekastLesideeënRekenenSamenknap

Kleur een breuk – procenten


Kleur een breuk was een groot succes. Al snel kwam er via mijn  facebookpagina de vraag of we ook moeilijkere versies konden maken voor groep 7/8.
Daarom nu deze Kleur een breuk – procenten.
De opzet is hetzelfde, er moet nog steeds worden gedobbeld, alleen moet nu bij  het getal in procenten de juiste breuk gekleurd worden.

kleur een breuk - procentenWat moet je doen?

Dobbel met één dobbelsteen. In de rij die gedobbeld is, moet een breuk die hoort bij het getal in procenten wat erbij vermeld staat gekleurd worden.
Dobbel je bijvoorbeeld een 1 op de dobbelsteen, dan kijk je in de verticale rij boeven de dobbelsteen met 1 oog boven.  In het begin kun je nog kiezen welke je wilt kleuren. Kinderen zullen dus als eerst diegene kleuren die ze het gemakkelijkst vinden. Wordt er echter daarna nogmaals de 1 gegooid, zullen ze een andere moeten kiezen om te kleuren.
Als alle breuken zijn ingekleurd is het klaar.
Handig is om een versie te maken met de antwoorden al ingekleurd zodat de kinderen kunnen controleren of ze alle breuken goed hebben ingekleurd.
Deze zou je zelfs kunnen lamineren voor hergebruik.

kleur een breuk - procenten

Ik ben altijd op zoek naar leuke oefeningen, werkbladen voor in de keuzekast. Heb je dus ideeën of voorbeelden, dan hoor ik dat graag. Ook als je zelf iets hebt ontwikkeld en het wilt delen, dan doe ik dat graag.

Het bestand

Het bestand met twee werkbladen kun je hieronder downloaden. De a- versie is gemakkelijker dan de B-versie. In de B-versie zitten ook de breuken vijfden en achtsten verwerkt.

Kleur een breuk –  procenten
Kleur een breuk –  procenten

Speelgoed Deals 2020Speelgoed Deals 2020


One thought on “Kleur een breuk – procenten

  • Bedankt voor het delen van deze kleurplaat!
    Ik heb hem gebruikt voor de bijlessen met mijn achterbuurjongetje. We hebben er een spelletje van gemaakt. Omstebeurt gooien en de hoogste percentages proberen te pakken in het rijtje van de worp. Is er al een rijtje al vol dan mag je ook uit de andere rijtjes kiezen. Uiteindelijk alle percentages bijelkaar optellen om te kijken wie heeft gewonnen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.