donderdag, maart 28, 2024
AlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Woordenschat oefenen met deze leuke oefenboeken


Woordenschat oefenen is heel belangrijk. Je bent hier eigenlijk altijd mee bezig. Kinderen vragen vaak wat bepaalde woorden betekenen, het komt altijd naar voren bij begrijpend lezen en wereldoriëntatie. Ook tijdens het kijken van het ochtendjournaal komen er veel woorden voorbij die uitleg nodig hebben. Voor het extra woordenschat oefenen zijn er de oefenboeken van Kidsweek. Drie oefenboeken, één voor groep 4. één voor groep 5/6 en één voor groep 7/8. 

Speelse manier

In de oefenboeken van Kidsweek oefenen de kinderen op een speelse manier met woordenschat.  In de boeken staan oefeningen die horen bij artikelen over het nieuws. Het zijn leuke opdrachten waarbij je soms moet tekenen, een rebus moet oplossen of woordvelden maakt. Ook zijn er moppen, puzzels en raadsels, wat het oefenen n deze oefenboeken extra leuk maakt.

Opbouw

In alle drie boeken is de opbouw hetzelfde, alleen is de moeilijkheid van teksten natuurlijk naar niveau aangepast.  Er zijn verschillende oefeningen met verschillende thema’s. Elke oefening gaat over een bepaald artikel uit het nieuws. Het is wel zo dat het onderwerpen zijn die je eigenlijk altijd kunt behandelen, en dus niet aan een bepaalde tijd zijn gekoppeld, anders zouden deze boeken snel gedateerd zijn.
Elke oefening begint met het doel, welke woorden er geleerd gaan worden. Dan wordt op verschillende manieren het onderwerp geïntroduceerd, waarna het artikel volgt. In het artikel staan er al woorden in een andere kleur gedrukt. Daarna worden de woorden duidelijk uitgelegd met behulp van bijvoorbeeld vergelijkingen, foto’s en woordparaplu’s. Allemaal heel duidelijk. Op een hele leuk maier volgen er dan oefeningen om met de woorden te oefenen. (op de foto zie je een voorbeeld uit het boek van groep 5/6)
Na enkele oefeningen volgt een quiz met de geoefende woorden.

woordenschat oefenen

Uitvoering

De werkboeken zijn mooi vormgegeven. De bladzijden zijn van stevig papier, en drukt als je erop schrijft niet door. Er zit een stevige kaft omheen zodat ze ook tegen een stootje kunnen als ze bijvoorbeeld in een laatje of vak worden bewaard bij andere spulletjes.

woordenschat oefenen

De oefenboeken woordenschat van Kidsweek zijn beschikbaar gesteld als recensie-exemplaar door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.