maandag, maart 20, 2023
vanjufmarjan.nl

vanjufmarjan.nl

Blog over onderwijs, kinderboeken, lesmateriaal en lesideeën.

Breukosaurus Rex


Breuken oefenen is voor veel kinderen erg lastig, maar nu is er een spel: Breukosaurus Rex, speciaal om de breuken te oefenen. Breukosaurus Rex is een spel ontwikkeld door Level 21. Level 21 is een bedrijf dat meer spel in het dagelijks leven wil verweven aan de hand van onder andere het inzetten van spellen. Breukosaurus Rex is één van deze spellen.

Breukosaurus Rex

Als je de doos opent, vind je verschillende elementen in de doos. Al snel blijkt dat met dit spel het oefenen van breuken op verschillende niveaus geoefend kan worden. Je kunt dus vanaf het moment dat je net de breuken hebt aangeboden in tot aan het einde van de basisschool/lager onderwijs dit spel inzetten. Er zitten namelijk 4 kaartsoorten in de doos waarmee gespeeld kan worden: Breuken, breukbeelden, kommagetallen en procenten.

Verder zitten er landtegels, pionnen (in de vorm van ontzettend schattige dino’s), 16 eieren, 2 dobbelstenen en 1 heel duidelijk geschreven handleiding in de doos.

breukosaurus rexHet spel

Met de landtegels vorm je een slang op tafel. Het spel is geschikt voor 2, 3 of 4 spelers. Ze kiezen een Dino en zetten deze op het begin van het pad. Het doel van het spel is om aan het einde van het pad te komen met 3 eieren in je bezit. Deze eieren kun je verdienen door met de kaarten die je verzamelt één hele te vormen. Heb je één geheel, dan krijg je een ei. Tijdens je beurt kun je kiezen om te lopen op het pad, of voor kaarten. Dit doe je aan de hand van het aantal ogen dat je gedobbeld hebt. De dobbelstenen hebben een maximale waarde van 3.

Varianten

Het spel is in verschillende varianten te spelen. Als je net het begrip breuken in de klas hebt behandeld, kan dit spel nog best moeilijk zijn. Je kunt dan echter het spel gemakkelijker maken. Dit wordt in de handleiding ook goed uitgelegd. In het basisspel speel je het spel met één kaartenset, maar je kunt ook meerdere sets combineren. Als je namelijk de kommagetallen en de procenten combineert, heb je een heel uitdagend spel voor groep 8/6e leerjaar. Voor nog meer uitdaging kun je natuurlijk ook nog 3 of alle 4 de sets combineren.

breukosaurus rexConclusie

Breukosaurus Rex is een spel dat veel toe zal voegen aan je rekenonderwijs. Kinderen oefenen op een speelse manier het rekenen met breuken, breukenbeeld, kommagetallen en procenten. Het is gemaakt van degelijk materiaal, dus zal ook niet zomaar kapot gaan. Natuurlijk moet je er wel om denken dat de kinderen er goed mee omgaan en dat ze er ook voor zorgen dat ze het weer netjes opruimen als ze uitgespeeld zijn.

Breukosaurus Rex is te bestellen via Level 21 of door te klikken op onderstaand logo.

WINACTIE:

De winactie is afgelopen. De winnaars zijn Ellen Dohmen en Sabine Sijpkes

 

 

 

 

 

 


47 thoughts on “Breukosaurus Rex

 • om
  Permalink

  Het lijkt mij een leerzaam spel, niet alleen voor mijn groep 7, maar ook voor de groepen 5 en 6! Ik doe graag mee aan je winactie!

  Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Dit lijkt me een super motiverend spel. Ideaal om in te zetten tijdens hoekenwerk. Leuk materiaal!

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Wauw wat een tof spel, super leuk om te gebruiken in onze functionele klassen in het buitengewoon onderwijs! 👍🏻

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Erg leuk! Denk dat wij het op school goed kunnen gebruiken. Helaas voor de hogere groepen weinig rekenslelldn, zullen hier dus erg blij mee zijn

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Wat een ontzettend leuke manier om te oefenen met breuken, kommagetallen & procenten!
   Mijn groep 6/7 heeft vorige week aangegeven graag meer spelletjes te willen spelen en daar wil ik ze met behulp van dit spel graag in tegemoet komen!

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Ik doe heel graag mee! Zou super zijn om extra mee te oefenen met de kinderen in mijn praktijk!

   Beantwoorden
    • om
     Permalink

     Dag,
     Wat een prachtig spel!
     “Al doende leert men” is dan ook een groot deel van de visie binnen Steiner pedagogiek! Hoe tof zou het zijn om hen op deze manier te laten oefenen!

     Beantwoorden
    • om
     Permalink

     Ik doe graag mee aan deze actie! Ik volg de opleiding tot rekencoordinator en zou dit spel graag nader bekijken met mijn collega’s, zodat ook zij eventueel het spel kunnen aanschaffen op de verschillende scholen waar zij werkzaam zijn. Bovendien is het zo veel leuker om via een spel de breuken enz. onder de knie te krijgen. De kinderen op school zullen er blij mee zijn.

     Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Oooh wat zou het leuk zijn om zo verschillen op te vangen in mijn bijzonder klasje!

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Wauw! Dit spel wil ik winnen voor mijn leerlingen (SBO) waar het zo fijn Voor is om spelenderwijs te leren.

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Wauw! Voor onze kindjes uit type 9 zou dit echt wel de max zijn! Vooral omdat spelend leren loont, ook voor onze kindjes met autisme (en soms ook hoogbegaafde
  kindjes). Ons A-team zou dit zeker met open armen ontvangen en ik alle 9 klassen gebruiken. We zien onze kindjes van diverse niveau’s al samenwerken, klasdoorbrekend via het buddy-schap waarbij sterkere kindjes de minder sterke kindjes ondersteunen.

  Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Eindelijk een uitdagend spel voor de iets oudere leerlingen! Deze zouden wij super graag winnen om op onze school te gebruiken!

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Dat zou heel leuk zijn voor onze leerlingen in onze school. Dit zal zo graag gedeeld worden in onze klassen. 😍

   Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Een plezierige verrijking in spelvorm voor de kids van onze school. Zeker ook voor ons klassencircuit. Heel welkom!
   Mijn collega’s zullen hier ook heel blij mee zijn op Basisschool Sint Pieter.

   Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Dit zou fantastisch zijn!!! Wij zetten vaak educatieve games in voor leerdoeleinden. Dus het spel zou zeker door de groepen goed gebruikt gaan worden.
  Leuke actie!
  Mvg, Marjet Rameau
  Van der Muelen-Vastwijkschool Weesp

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Dit ziet er een zeer leuk en leerrijk spel uit. Mijn leerlingen zijn gek van dieren, dus met dit spel zullen ze nog gemotiveerder zijn om de breuken, kommagetallen,… te oefenen. Met de verschillende niveaus in het spel kan ik elk kind op zijn/haar niveau spelenderwijs laten oefenen.

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Het dino 🦕 museum en de breuken zitten in ons lespakket in het vijfde! 😊

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Marjan en Jordy dit is Het spel waar Sanne ons over tipte!!!
  Jordy als jij nou meedoet… jij wint hem vast voor ons! 😜

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Ooh wat een geweldig spel!
  Fijn dat zulke moeilijke materie op een leuke manier ingeoefend kan worden 😍

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Hier word ik dus enthousiast van! Zou een mooie aanvulling zijn op onze rekenkast die we aan het samenstellen zijn. Mooi concreet rekenmateriaal voor midden- en bovenbouw!

  Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Super, dit lijkt een mega🦖spel!
   De leerlingen zullen nog gemotiveerder zijn om breuken te oefenen, tof!

   Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Wij hebben al een beurtrol voor het spel afgesproken! Zelf ga ik het spel in het begin van de week gebruiken in mijn klas, de juf van mijn zoontje gebruikt hem dan (op een andere school) aan het eind van de week en een collega wiens kind helemaal gek is van dinosauriërs neemt het spel in de vakantie mee naar huis!

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Dit is een mooie manier van leren voor de kinderen die onderwijs krijgen op onze zorgboerderij. Deze kinderen zijn zogenaamde “thuiszittens” die wij helpen terug te keren naar een vorm van onderwijs die bij ze past.

  Beantwoorden
  • om
   Permalink

   Wow, dit lijkt een super spel! De leerlingen zullen nog gemotiveerder zijn om breuken te oefenen, tof!

   Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Wauw, dit ziet er zo leuk uit!
  Als startende leerkracht zou het zeker een aanwinst zijn. Ik droom stiekem al van mijn eigen klasje later. Mijn klasthema ligt al jaren vast… Dinosauriërs. Het krijgt zeker en vast ooit een gewaardeerd plaatsje in mijn klas.

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Graag ding ik mee! Super voor mijn kids in de groep die extra uitdaging nodig hebben!!

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Wauw, ja die zou ik graag voor bij ons op school winnen!!! Breuken op spelender wijze oefenen zou fantastisch zijn voor de kinderen 😁

  Beantwoorden
 • om
  Permalink

  Ik bekijk voor het eerst jouw site en kom dit spel tegen. Dat ziet er super leuk en leerzaam uit! Ik geef begeleiding aan kinderen met rekenproblemen en zou dit spel daarom graag winnen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: