Rekenen in het thema Sinterklaas met Met Sprongen Vooruit.

Regelmatig ontvang ik de nieuwsbrieven van Met Sprongen Vooruit. Deze nieuwsbrieven ontvang ik omdat ik de cursussen hiervan heb gevolgd voor groep 5/6 en 7/8. In die nieuwsbrieven zitten altijd erg leuke ideeën.

Zo ook deze keer de ideeën in het thema Sinterklaas. Voor alle groep 1 t/m 8 vind je in de nieuwsbrief een link  naar rekenoefeningen over Pietje Precies. Met toestemming mag ik deze link met jullie delen. Je vindt de link onderaan dit blog.

Mijn groep 5 en 6 hebben de rekenoefeningen uitgevoerd. In groep 5 gingen we eerst tellen met sprongen van 2 vanaf even getallen, maar ook vanaf oneven getallen. Na dit klassikaal te hebben geoefend kregen de kinderen de punttekening waarbij de tekening in 2 delen kon worden gemaakt. Tellen met sprongen van 2 vanaf nummer 1 t/m 235 en met sprongen van 2 vanaf nummer 2 t/m 220. Zo ontstond er een mooie kleurplaat van Sinterklaas.

 

Toen was groep 6 aan de beurt. Hier gingen we getallenreeksen maakten als 1-8-15-22-  en 10-6-16-12-22-. Samen het patroon hierin ontdekken en proberen de reeks verder af te maken. Ook zelf patronen bedenken voor elkaar was erg leuk om te doen. Ook in deze groep was er een punttekening. Deze was ook in een reeks met patroon. Samen ontdekken wat het patroon is en daarna afmaken. Een lekkere uitdager voor deze groep. Maar de beloning is een mooie kleurplaat van Pietje Precies.

Regelmatig maak ik gebruik van oefeningen die ik heb geleerd bij de cursussen van Met Sprongen Vooruit. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar de website van Menne Instituut opgericht in 2008 door dr. Julie Menne en drs. Leone Menne MSc. Het instituut geeft cursussen in het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit door heel Nederland met gecertificeerde rekenspecialisten.

Met toestemming de link naar de rekenoefeningen van Pietje Precies. Hier kun je je ook opgeven voor de nieuwsbrief.

SpeelgoedSpeelgoed

Nog meer leuke Sinterklaas rekenopdrachten? Kijk dan eens bij de Sinterklaas stiptekeningen en een andere leuke opdracht is ook de Speurneus Sinterklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: