donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Prulletje vindt een zijden ei – Thea Dubelaar


Prulletje vindt een zijden ei

Schrijfster Thea Dubelaar vroeg mij of ik haar Prentenboek: Prulletje vindt een zijden ei wilde lezen en recenseren, en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Prentenboeken hebben altijd iets speciaals, en je kunt er zoveel uithalen.

Het verhaal

Prulletje is een jong eendje, net uit het ei. Hij vindt een draderig ei, en vraagt aan de zijdekip of het van haar is. Die vindt het maar een raar ei. De muis vindt het ook niets, maar dan is daar de zijdevlinder, die vertelt dat het geen ei is maar een cocon. Daarin groeit een zijdevlinder.

De ander vlinders vinden de zijdevlinder niets waard, maar Prulletje vindt de cocon heel mooi. Hij wil er graag een draad van. Hij moet echter wachten tot de cocon open scheurt. Maar als dat gebeurt kan Prulletje van de draad een mooie knuffel maken.

Het Prentenboek

Het prentenboek is een niet te groot prentenboek, met mooie tekeningen van Liënne ten Kate. Het heeft een hardcover kaft en stevige pagina’s.
Het is geschreven in rijm, maar toch wordt dit regelmatig onderbroken. De schrijfster zegt hier zelf over: “Systematisch overal rijm geeft teveel ritme, wordt een soort gestamp en saai naar mijn idee. Zinnetjes zonder rijm geven ook een extra accent, als het ware een deuk in de verhaal lijn. En die deuken zitten niet zomaar ergens. Ze zijn weldoordacht.”

Op de site van Thea Dubelaar www.theadubelaar.nl kun je een filmpje vinden hoe Prulletje wordt getekend, een leuk spel bij het boek, en nog veel meer.

Het boek heeft een mooie boodschap. Je mag zijn wie je bent. Heel goed te gebruiken bij thema’s als vriendschap (kinderboekenweek 2018),lente en kriebelbeestjes.

Voor meer prentenboeken klik je hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.