donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsKinderboekenLesideeënReviews

Ik mocht ambassadeur zijn…..


Op facebook ben ik lid van de groep Kinderboeken. Een groep waar het kinderboek centraal staat.  Nu hebben ze daar regelmatig leuke winacties. Zo werd er laatst gevraagd of iemand ambassadeur wilde zijn van boeken die  Juliette de Wit heeft geïllustreerd. Dat leek mij erg leuk, dus daar heb ik op gereageerd. En ik werd ambassadeur.

Als je ambassadeur wordt, krijg je de boeken toegestuurd,  laat je weten wanneer je de boeken binnen hebt gekregen met een leuke foto in de groep, en als je het gelezen hebt, doe je daar verslag van in de groep. Nu kreeg ik een heel mooi pakket met een boek van Spekkie en Sproet geschreven door Vivian den Hollander en  twee van De  familie Grafzerk, geschreven door Henk Hardeman. Ook zaten er nog allerlei leuke boekenleggers etc. bij.

Kleur- en speurboek Nederland.

Wat ik nu erg leuk vond was het kleurboek van Juliette de Wit. Het Kleur- en Speurboek Nederland. Een boek waarin je kunt kleuren over Nederland. Elke provincie komt aan bod, met daarbij weetjes en platen over dingen die je in die bepaalde provincie kunt vinden.

De kinderen uit mijn groep mochten een provincie kiezen uit het boek. Deze mochten ze kleuren. Alleen of samen. Bij de kleurplaten staat ook wat het is, en de kinderen kunnen hier dan informatie bij zoeken via de computer. De kinderen zijn zo op een heel leuke manier bezig met topografie en aardrijkskunde van Nederland. En dit past natuurlijk heel goed in mijn groep 5/6.

Illustrator Juliette en haar nichtje gaan een tocht maken door Nederland, en ze nemen jou graag mee! Pak dus snel je kleurpotloden en waag je in dit kleur- en speurboek aan de Zaanse Schans, de Hoge Veluwe, de haven van Rotterdam, de dom van Utrecht of het Drielandenpunt bij Vaals. En ontdek intussen alles over ons land.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.