vrijdag, maart 29, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviews

50 dingen die je moet weten over……..


Je kent het vast wel. kinderen die bij je komen met een vraag die je niet zomaar kunt beantwoorden.  Dit kan over van alles gaan. Vaak gaat het over dingen die kinderen zien op tv, die besproken worden bij de lessen WO etc.

Extreem weer

50 dingen die je moet weten Nu kreeg ik van uitgeverij Kok een heel mooi boek toegestuurd: 50 dingen die moet weten Extreem weer. De uitgeverij geeft een hele serie van dit soort boeken uit. Over het weer kan ik nu heel veel vragen beantwoorden, dat weet ik zeker. En kinderen zullen met dit boek ook heel goed uit de voeten kunnen. Het is een boek van een lekker in de hand liggend formaat, met en zachte maar stevige omslag. In het boek vind je veel foto’s en illustraties in duidelijke blokken met veel kleur. Kinderen hoeven dus geen lappen tekst te lezen om over een bepaald ding iets op te zoeken.

Het boek

In het boek krijg je allereerst informatie over wat weer nu precies is, en gaat het daarna in verschillende hoofdstukken over de zon, wind, water en kou. Daarna wordt iets verteld over vreemde verschijnselen en in het laatste hoofdstuk wordt aandacht besteedt aan allerlei dingen die ook met het weer te maken hebben zoals satellieten, volkswijsheden en weerrecords. Achterin zit ook nog een heel duidelijke verklarende woordenlijst.

Flaptekst

Ontdek hoe het weer werkt en wat er gebeurt als het weer extreem word! Lees alles over hittegolven, ijsstormen, de verschillende soorten weer en de wetenschap die daarachter zit. Vol met weetjes, infographics en indrukwekkende foto’s over het extreme weer op aarde.

In deze serie kwamen al eerder uit: menselijk lichaam, het heelal, de eerste wereldoorlog, uitvindingen en binnenkort verschijnen voetbal en de tweede wereldoorlog.

Ik zou ze graag allemaal in de klas hebben. Leuke, aantrekkelijke,leerzame informatieboeken voor een schappelijke prijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.