dinsdag, maart 19, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Een weekendje weg – Bart van der Linden


Een weekendje weg, een ongewone vriendschap tussen een engeltje en twee kinderen is het eerste boekje van Bart van der Linden. Het verhaal over het engeltje Fabiola is ontstaan uit een verhaaltje voor het slapen gaan.

Altijd maar in die mooie hemel… Als engeltje Fabiola de kans krijgt om voor één weekend naar de aarde te gaan, ontstaat een ongewone vriendschap met twee kinderen. Samen gaan zij op ontdekkingstocht en beleven spannende avonturen.

Toen ik het boekje in handen kreeg was is erg gecharmeerd van de voorkant. Rustige kleuren met het engeltje op de voorkant. Toen ik begon te lezen moest ik even wennen aan de rijke fantasie van de schrijver. Voor kinderen is dit waarschijnlijk geen probleem, maar mijn volwassen brein dacht daar echt even anders over. Ik moest hem daarom ook even wegleggen om hem later weer op te pakken.

Een weekendje weg

Het is echt een heel leuk boekje hoor. Fabiola die op de aarde komt, opgevangen wordt in een gezin en de vreemdste avonturen beleefd, samen met Hans en Inge. Rijden op een tijger, meedoen aan de rodeo en een grote geldprijs winnen.

Volgens de schrijver is het boek geschikt als voorleesboek vanaf groep 4 en als zelfleesboek voor kinderen in groep 6 t/m 8. Ik zelf denk dat je kinderen in groep 7 en 8 niet meer met dit boekje kunt vangen. Ook denk ik dat je als je het voorleest vanaf groep 4 je wel wat dingen moet uitleggen omdat het zo fantasierijk is. Kinderen moeten werkelijkheid en fantasie wel kunnen blijven onderscheiden.

Met dank aan de schrijver voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Kantoor en schoolKantoor en school 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.