donderdag, maart 28, 2024
ReviewsVakliteratuur

Kunstworkshops voor kinderen.


Kunstworkshops voor kinderen

Februari is kunstmaand bij uitgeverij Lemniscaat. Via de facebookgroep Kinderboeken mag ik voor de uitgeverij drie boeken uit de speciale Uit de Kunstfolder reviewen.
Kunstworkshops voor kinderen is één van de drie boeken en vind ik zelf eerlijk gezegd de mooiste en voor mij meest bruikbaar. Hervé Tullet beschrijft hierin elf kunstworkshops voor kinderen met hele mooie foto’s erbij.

In een welkomstwoord vertelt Tullet hoe het er toegaat tijdens zijn workshops. Hij geeft over de hele wereld kunstworkshops voor kinderen. Hij geeft advies hoe je zelf een workshop kan leiden. Dit doe hij heel uitgebreid door advies te geven over de materialen, kleur, ruimte en muziek.

De workshops

De workshops worden uitgebreid beschreven. Je wordt als het ware aan de hand meegenomen door de hele workshop. Hoe bereid je hem voor en wat heb je nodig.
Dikgedrukt wordt geschreven wat je kunt zeggen in de verschillende fasen van de workshop en tussendoor wat er gebeurd en wat je moet doen in normaal gedrukte letters. Dit met getekende voorbeelden ertussendoor.

Zo kun je heel snel wel 11 verschillende workshops geven. Er ontstaan bloemenvelden, verkeerschaos, magische dobbelstenen, wordt er op muziek geschilderd en ga zo maar door. Er wordt veel gewerkt met verf.

Heroverde kindertijd.

Het boek Kunstworkshops voor kinderen wordt afgesloten met een essay van Sophie van der Linden: Herve Tullet: heroverde kindertijd. In dit essay beschrijft de schrijfster hoe Tullet zijn workshops geeft. Er wordt enthousiast geschreven en krijgt een goed beeld van hoe de kunstenaar werkt.

Met dit boek heb ik hele leuke ideeën gekregen om met mijn klas mee aan de slag te gaan en zeker een aanrader voor leerkrachten die graag eens op een andere manier hun tekenlessen willen vullen of eens op een andere manier aan de slag willen met kinderen.

Kantoor en schoolKantoor en school

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.