vrijdag, maart 29, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Operatie Pisang – Jozua Douglas


Operatie Pisang is het derde deel in de bekenserie Costa Banana. Hiervoor verschenen De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli.
Ook in dit deel gaat het weer over Rosa en Fico, de kinderen van de president van Costa Banana.

Operatie Pisang heb ik weer met veel plezier gelezen. De prettige wijze waarop Jozua Douglas schrijft vindt ik heerlijk om te lezen. Vol met humor, maar toch ook serieus.

In het boek beschrijft Jozua de rivaliteit tussen twee presidenten. Pablo Fernando van Costa Banana en Max Romero van het aangrenzende Costa Kanaria. Door deze rivaliteit ontstaan er problemen, en de boodschap is eigenlijk dat je er niets aan hebt. Het volk vindt je hierdoor niet beter. Je kunt beter goede dingen doen voor het volk. Dan vinden ze je goed als leider.
Helaas is dit bij deze presidenten maar van korte duur.
Nu ben ik eigenlijk al aan het einde van het boek. Hier is nog een heel verhaal aan vooraf gegaan.

Operatie Pisang

Het verhaal begint met de verdwijning van meester Gabriël. De vaste meester van Rosa en Fico. Hij heeft een brief geschreven dat hij verliefd is en niet meer terug komt. Als snel ontdekt Rosa dat dit niet helemaal klopt. De nieuwe meester, meester Manuel, heeft een stiefdochter Julia, met wie Rosa al snel bevriend is. Samen gaan ze op onderzoek uit. Meester Manuel helpt hen hierbij.
Als blijkt dat Rosa in gevaar is, gaat meester Manuel haar in veiligheid brengen, maar is meester Manuel wel wie hij zegt dat hij is?
Na een wilde achtervolging door de jungle en gevechten in een helikopter komt het verhaal tot een ontknoping.

Ik heb weer een heerlijk voorleesboek voor mijn klas erbij. Ze hebben al genoten van de vorige twee delen, en zullen ook zeker weer smullen van deze.

Dank je wel Jozua Douglas en uitgeverij De Fontein dat ik deze weer mocht lezen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.