dinsdag, maart 19, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviews

#laatste vlog – Carry Slee


Al twee weken voordat hij uitkwam kreeg ik van uitgeverij Overamstel #laatste vlog van Carry Slee. Ik had hem binnen twee dagen uit, en ik mocht mijn recensie gaan schrijven. Nou dat wordt een mooie hoor. Wel een raar idee, want ik ben een van de eersten die hem heeft gelezen, en hij is nog niet eens in de winkel. Dus terwijl ik dit schrijf weet ik ook dat ik deze recensie nog niet kan publiceren en zal moeten wachten tot 6 september.

Carry Slee is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Negen keer won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren gekocht. En ik denk dat ze met dit boek ook wel weer een bestseller heeft geschreven.

Het thema is heel actueel. Enge online praktijken zoals het op de flaptekst wordt omschreven.

#Laatste vlog

Het verhaal begint met Roos en Femke, zij maken taarten op bestelling. Gijs is het vriendje van Femke, Noud is de beste vriend van Gijs.
Gijs en Noud doen iets heel doms, waardoor Gijs in het ziekenhuis belandt, maar wat ook veel erger had kunnen aflopen. Hierdoor komt de vriendschap van Gijs en Noud in het gedrang. Iedereen vindt Noud een lafaard, behalve Roos, die stiekem verliefd op hem is.
Naast het verhaal over deze vriendschap loopt er nog het verhaal van Susan. Susan is de dochter van de vriend van Roos haar moeder.
Susan doet heel vervelend en wil steeds geld lenen.
Roos vraagt aan Noud of zij haar wil helpen om uit te zoeken waarin Susan is beland, want dat ze in de problemen zit is wel duidelijk.
Zo belanden ze in spannende avonturen.

Het verhaal is op een vlotte manier geschreven. Daarom leest het ook prettig. Het onderwerp is een pittig onderwerp, maar zeker actueel.

Het boek is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder, maar zou wel heel goed in bijvoorbeeld groep 8 voorgelezen kunnen worden.

Dit was weer een verhaal zoals we het van Carry Slee gewend zijn. Ik heb er ontzettend van genoten, en hij heeft een mooi plaatsje gekregen naast de andere Carry Slee boeken in mijn boekenkast.
Vorig jaar mocht ik ook al Verdacht van Carry Slee lezen en recenseren.

Kortom, een boek dat weer velen zal bekoren.

#laatste vlog
Carry Slee
uitgeverij Overamstel
6 september 2017
207 pagina’s

Kantoor en schoolKantoor en school


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.