donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Antonia – Anke de Vries


Antonia is een prentenboek geschreven door Anke de Vries en de prenten zijn van Piet Grobler.

Op 5 december werd Anke de Vries tachtig jaar. Om dat te vieren, maakte Piet Grobler dit extra kleurige prentenboek van haar nooit eerder gepubliceerde verhaal ‘Antonia’.

Het verhaal:

Antonia is een vogel die ’s morgens de vogels wakker zingt, maar de vogels in het bos vinden dit niet leuk, omdat ze vals zingt. Antonia geeft er niets om en zing net zo lang door tot de vogels uit hun nest komen.
Als Antonia er echter genoeg van heeft en weggaat verslapen alle vogels zich. Antonia mist het bos en de mopperende vogels wel, zouden ze haar ook missen?
Ze vermomt zich en gaat terug naar het bos. Daar ontdekt ze dat de vogels verdrietig zijn omdat Antonia weg is. Als de vogels ontdekken dat Antonia Antonia is zijn ze heel blij.

Het is een heel mooi kleurig prentenboek. Het trekt aan door de mooie kleuren. Het thema van het verhaal over Antonia is “anders zijn”. Antonia is anders en de vogels mopperen op haar, maar als ze dan weg is gaan ze haar pas waarderen. Met dit prentenboek kun je dit thema heel goed bespreekbaar maken.

Je kunt het natuurlijk ook gewoon lekker voorlezen als verhaal, ook als het thema niet speelt.

Antonia
Anke de Vries
Illustraties: Piet Grobler
26 pagina’s
Uitgeverij: Lemniscaat
2016

BoekenBoeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.